2014

OLDEBROEK - Tijdens de op vrijdagavond 30 januari gehouden sportverkiezingsavond werden vele sporters vanwege hun sportprestaties in 2014 in het zonnetje gezet. Maar liefst 150 medailles en 15 bekers werden uitgereikt. Daarnaast overhandigde burgemeester Hoogendoorn aan twee burgers de erepenning van de Gemeente Oldebroek.

De Rabo Jong Talent Award ging naar de achtjarige Ryan Hartman die BMX-kampioen wist te worden van Noordoost Nederland en ook op internationaal niveau mooie prestaties leverde.

De Rabo Jong Talent Award

De Gerrit Velkamp G-sport trofee was voor WHC G-voetbal uit Wezep

Gerrit Velkamp G-sport trofee

Tot sportman van het jaar werd zwemmer Erik Verholt gekozen. Hij wist tijdens de Nederlandse Masterkampioenschappen kampioen te worden op de 50, 100, en 200 meter schoolslag en won zilver op de 100 meter wisselslag.

sportman 2014

Sportvrouw werd springruiter Cristel Kalf. Zij werd kampioen met het vierjarige springpaard First Class. Zij behaalde maar liefst twee negens op de slotdag voor het springen en het gaan tussen de hindernissen.

Sportvrouw 2014

Het tweede Verenigingsteam van de Heuvelruiters werd gekozen tot sportploeg 2014. Zij schreven historie door de tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap te behalen. In het onderdeel dressuur gingen Noa van Beek, Iris van Bruggen, Henrieke van Olst en Anouk Wolters van start. Het springonderdeel werd voltooid door Marlous Bruins, Dianne Bleijenburg - Brouwer, Cristel Kalf en Jacqui Kalf.

Sportploeg 2014

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door burgemeester Hoogendoorn uitgereikt aan Wim Korenberg (VSCO’61) en Marinus Barneveld (VZK) vanwege hun grote verdiensten voor beide verenigingen.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een prachtige sportverkiezingsavond in een bomvol clubhuis van OWIOS.

Jonge talenten:2014

Naam Sport Vereniging Prestatie
Lisa Dickhof Voetbal OWIOS Geselecteerd meisjesteam onder 16 KNVB district Oost
Wesley ten Hove Voetbal OWIOS Sinds 2014/2015 selectie E1 PEC Zwolle
Sylvain Vierhuizen Voetbal WHC Sinds 2014/2015 selectie E1 PEC Zwolle
Sem Hardlooper ATB ATB mountainbike landelijke jeugdcompetitie categorie 2 jongens 2e plaats
Julian Plette Tafeltennis TTV Bosman Kampioen eerste jeugdteam en Nederlands kampioen binnen zijn (leeftijds)categorie.
Ryan Hartman BMX BMX Kampioen regio Noord Oost Nederland
Janiek Boeve Paardensport Heuvelruiters 2e op regiokampioenschappen indoor L2 dressuur pony's, kringkampioen verenigingsteam springen
Esmee Westerink Paardensport Heuvelruiters in- en outdoor reserve kringkampioen bij de pony's, kringkampioen verenigingsteam springen
Marjolijn Schaftenaar Paardensport Heuvelruiters 3e prijs op regiokampioenschappen indoor B-springen pony's, kringkampioen verenigingsteam springen
Rosan van de Goor Paardensport Heuvelruiters 3e regiokampioenschappen outdoor L2 dressuur pony's
Kampioens ploegen:2014

Korfbalteam RoodWit B1 Korfbal RoodWit Kampioen en gepromoveerd naar de derde klasse
1e jeugdteam Tafeltennis TTV Bosman Kampioen en gepromoveerd naar de landelijke competitie
Meisjes MD1 Voetbal OWIOS Kampioen wintercompetitie en als MC1 voorjaarscompetitie kampioen (2e klasse)
Meisjes MB1 Voetbal OWIOS Ongeslagen kampioen eerste klasse en promotie naar hoofdklasse
WHC F2 Voetbal WHC Kampioen voorjaarsreeks 2014
WHC F6 Voetbal WHC Kampioen voorjaarsreeks 2014
WHC F1 Voetbal WHC Kampioen najaarsreeks 2014
WHC F5 Voetbal WHC Kampioen najaarsreeks 2014
WHC F7 Voetbal WHC Kampioen najaarsreeks 2014
Bijzondere prestaties:2014

Esra van de Kruisweg landelijke jeugd competitie categorie 4 (meisjes) 2e plaats. NK-jeugd Nederlands kampioen (jong talent 2013)
Julian Bijsterbosch BMX afdelingskampioen BMX Noord-Oost Nederland KNWU boys 10, Clubkampioen KWC Kampen 9-10-11 jaar en deelname Europese Competitie en een finaleplaats op het wereldkampioenschap in een bomvol Ahoy. (Jong talent 2012)
Anne Spee Skeeleren Nederlands Kampioen bij de meisjes-kadetten op de 200 sprint NK-inline skaten op de weg (jong talent 2013)
Sophie Vaessen Paardensport Heuvelruiters kringkampioen indoor Z-springen pony's
Julia Vrolijken Paardensport Heuvelruiters 2e op regiokampioenschappen outdoor en 5e prijs op NK M1 dressuur pony's
Esmay Schaftenaar Paardensport Heuvelruiters regiokampioen indoor L-springen pony's, kringkampioen verenigingsteam springen