PERSINFORMATIE 2023

Veldkamp Witgoed en Keukens Sportverkiezingen
Gemeente Oldebroek 2023

De Sportverkiezingsavond 2023 op vrijdagavond 9 februari van de Gemeente Oldebroek in een bomvol MFC Hart van Oosterwolde werd een prachtig sportfestijn. Vele jonge sporters werden vanwege hun sportprestaties in 2023 in het zonnetje gezet. Kampioenen, jonge talenten en bijzondere prestaties werden gehuldigd. Wethouder Beerd Flier, Bert Spronk van Vrijzon en Goed Bezig waren deze avond betrokken bij de huldigingen.

De Veldkamp Jong Talent Award ging naar de talentvolle karter Jamie Elzerman. Dit aanstormende talent veroverde maar liefst 40 prijzen het afgelopen jaar.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door wethouder Beerd Flier uitgereikt aan de heer Jan Boeve van de vereniging PSV Noord-Veluwe. Hij zit zich al jaren in als vrijwilliger voor de paardensport en in het bijzonder voor zijn vereniging.

Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting georganiseerd voor KWF Alp d’Huzes; Team Diederik. Familieleden van de in 2021 overleden Diederik van ’t Hul gaan dit jaar de Alpe d’Huez beklimmen en de opbrengst gaat naar dit goede doel. De verloting heeft € 700,-- opgebracht.

De trofee voor de aangepaste sport ging naar het Rood Wit G-korfbalteam vanwege dit mooie initiatief.

Sportvrouw 2023 werd BMX’er Anouk Jansen. Zij bereikte onder meer de zesde plaats in de halve finale (12e van de wereld) op het WK in Glasgow en achtste op het EK.

Tot sportman van het jaar 2023 werd Dennis van de Kruisweg gekozen. Hij behaalde onder meer de tweede plaats (zilver) bij de KNWU Nederlands Kampioenschappen Mountainbiken XCO (categorie Amateur/Sportklasse mannen).

Sportploeg over 2023 werd het eerste herenteam van volleybalvereniging Blauw Wit uit Oldebroek. Zij wisten afgelopen jaar voor de tweede keer in de geschiedenis van de vereniging de regiobeker te veroveren.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie sportverkiezingsavond in een geweldige ambiance in het MFC Hart van Oosterwolde.