2012

Gerrie Koster van de Schietsportvereniging Wezep is gekozen tot Clubvrouw van het jaar 2012. Twee jaar geleden is haar man Henk Koster onverwachts overleden. Henk was samen met Gerrie altijd bezig voor de vereniging. Na het overlijden heeft Gerrie besloten om haar werk voor de vereniging voort te zetten. Zij regelt en verzorgt elke maandagavond de bardienst en zorgt voor de inkopen voor de kantine. Daarnaast houdt ze wekelijks de clubaccommodatie schoon en tevens is ze een geweldig aanspreekpunt en vraagbaak voor de vereniging voor allerlei zaken. Tijdens grote wedstrijden (een volle week en één à twee zaterdagen) is ze ook de drijvende kracht in de kantine en regelt zelf extra hulp. Ook is Gerrie de grote drijfkracht achter de jaarlijkse schoonmaak- en klussendag. Het bestuur van de schietvereniging Wezep er zeer blij mee dat Gerrie Koster zich zo inzet, vooral ook omdat zij zelf de schietsport niet beoefent.

Jonge talenten 2012

Julia Vrolijken: wordt door het bestuur van de Heuvelruiters voorgesteld omdat ze met haar pony op de Gelderse kampioenschappen een vierde plaats heeft weten te behalen en door dit resultaat mocht ze starten op het Nederlands Kampioenschap. Gezien haar jonge leeftijd is dit bijzonder.

Hanna van Keulen: Mattheus Timmerman en Elke van Keulen: deze drie jonge zwemmers van zwemclub Noord Veluwe hebben in 2012 een enorme progressie gemaakt, zowel in tijden als in het aanleren van de techniek. In korte tijd zijn ze enorm goed ontwikkeld. Elke en Mattheus hebben zelfs al deelgenomen een aan internationale wedstrijd in Nordhorn.

Julian Bijsterbosch: achtjarige BMX-er of fietscrosser. Dit jaar voor het eerst wedstrijden gaan rijden en verschillende regio- en KNWU-wedstrijden gewonnen. Daarnaast behaalde hij vierde plaatsen bij het Overijssels Kampioenschap in Haaksbergen en bij de Nederlandse Club Kampioenschappen. Op de nationale ranglijst staat Julian op de 13e plaats.

Bijzondere prestaties 2012

Thomas van Leeuwen: Derde plaats bij de ONK competitie 125 cc/moto3. De laatste wedstrijd in Assen won Thomas. Hij was in 2012 ook succesvol in de Duitse competitie. Bijzonderheid: Thomas bouwt zelf zijn machine en in zijn klasse neemt hij het op tegen viertakt moto3 machines terwijl hij zelf een 125cc tweetakt rijdt.

Rick en Levi Schreurs: In oktober zijn Rick en Levi Schreurs op de Zuurberg in Holten Nederlands kampioen geworden bij de jeugd zijspancross.

Ariën Bakker: Ariën is lid van hengelsportvereniging OKO Oosterwolde. In de categorie B-junioren 13–17 jaar is hij op 15 september Nederlands kampioen geworden met een totaal gewicht van 2617 gram.

Freddy Klaaysen: Freddy Klaaysen is lid van de Heuvelruiters uit Wezep. Op de Hippiade reed de 78-jarige ruiter in 2012 een foutloos parcours voor het verenigingsteam en zette daarmee ook het beste teamresultaat neer.

WHC D1 seizoen 2011/2012: onder leiding van Rudolf Huberts, Gert-Jan Jonker en Henk van ’t Ende heeft D1 van WHC in 2012 het kampioenschap in de tweede klasse behaald. Omdat promotie naar de eerste klasse niet direct het gevolg was van het kampioenschap moest er een beslissingswedstrijd worden gespeeld. Deze werd gewonnen, waarna promotie een feit was. Ook won D1 van WHC in 2012 ook de KNVB-beker.

Kampioenselftallen 2012:

WHC E4 seizoen 2011/2012,
WHC E4 seizoen 2012/2013,
WHC B1
WHC F2
WHC A2
WHC B2
WHC C4
WHC F1
WHC F3

VSCO ’61 F3G

OWIOS F4
OWIOS A1,
OWIOS meiden C1
OWIOS D2
OWIOS E2

Sportvrouw

Sportvrouw2012
Annemarie Worst is Nationaal Kampioen en behaalde een tweede plaats bij de Open Nederlandse Kampioenschappen en is opgenomen in het Olympic Talent Team. 2012 was een jaar met hoogtepunten voor Annemarie. Maart 2012: Een 1e (50 meter rugslag) en twee 2de (100 en 200 meter rugslag) plaatsen tijdens internationale wedstrijden om de Amsterdam Swim Cup (50-meterbad). April 2012: Een 1e (50 meter rugslag), 2de (200 meter rugslag) en 3e (100 meter rugslag) plaats tijdens internationale wedstrijden om de Eindhoven Swim Cup (50-meterbad). Mei 2012: Deelname aan het Europees Kampioenschap zwemmen in het Hongaarse Debrecen met een 12de plaats op 200 meter rugslag (50-meterbad). Juni 2012: een 1e plaats en Nederlandse titel op 100 meter rugslag en een zilveren medaille na 200 meter rugslag op de Open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven (50-meterbad). Oktober 2012: een 2de plaats op 200 meter rugslag tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam (25-meterbad). In juni en juli nam Annemarie ook nog deel aan internationale wedstrijden in Rome en Parijs, welke als voorbereidings toernooien golden voor de Olympische Spelen. Ondanks sterk bezette deelneemstersvelden bereikte ze in beide Europese hoofdsteden de finale. Vermeldenswaard is het persoonlijk record van Annemarie op 200 meter rugslag in een 50-meterbad (= Olympische afmeting). Met haar 2.12.82 neemt ze op de Nederlandse ranglijst aller tijden een vierde plaats in.

Sportman

Sportman2012
Gerco van de Beek, inline skater en schaatser, heeft in september als 1e jaars junior A deelgenomen aan Wereldkampioenschappen Skeeleren in Italië op de weg in San Benedetto Del Tronto en heeft hierbij een zilveren medaille behaald. Tevens heeft Gerco bij het NK Baanskeeleren een bronzen, een zilveren en een gouden medaille behaald. Bij het NK skeeleren op de weg is Gerco Nederlands Kampioen geworden op de 10km puntenkoers. Naast dit alles heeft hij ook deelgenomen aan het EK skeeleren in Hongarije.

Sportploeg

Sportploeg2012

Sportploeg2012-1
Zijspancross Team Van Werven, bestaande uit Rick Sellis en Gert van Werven. Bij het ONK eindigde het team in de Top 6 en bij het WK als 26e in de overallzijspancross. De bakkenist van het team Rick Sellis was ook een goede voetballer bij OWIOS, hij deed dat zo goed dat het KNVB jeugdteam via PEC Zwolle bij Rick aanklopte. Op latere leeftijd won de liefde voor de motorcross met name de zijspancross. Eerst als monteur/schoonmaker bij Gerrit van Werven en jeugdvriend Gert van Werven. Tijdens een 'opstapdag' is Rick bij Gert in de bak gestapt, met als gevolg samen trainen en wedstrijden rijden. Rick ontpopte zich als topbakkenist. Samen met Gert vormt hij nu een topteam dat altijd meedoet voor de prijzen. Tijdens de jubileumcross Hengelse-Zand eindigde de succesvolle formatie twee keer als eerste voor veelvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen.