2015

Sportverkiezing Oldebroek groot succes

Tijdens de op vrijdagavond 29 januari gehouden sportverkiezingsavond werden vele sporters vanwege hun sportprestaties in 2015 in het zonnetje gezet. Maar liefst 80 medailles en 25 bekers werden uitgereikt. Daarnaast overhandigde burgemeester Hoogendoorn aan een burger de erepenning van de Gemeente Oldebroek uit.

De Rabo Jong Talent Award gaat naar de Anne Wolfsen van de Gymvereniging SOS. Zij werd kampioen van Gelders Midden Junior en promoveerde naar de categorie Senior Supplement F.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek is door burgemeester Hoogendoorn uitgereikt aan Willem van de Hoek vanwege zijn grote verdienste voor de voetbalvereniging WHC. Al ruim 50 jaar is Van de Hoek actief als vrijwilliger binnen zijn club.

Jan Oosterbroek ontvangt uit handen van wethouder Liesbeth Vos de trofee voor de aangepaste sport. Hiermee wordt Oosterbroek in het zonnetje gezet vanwege zijn vele behaalde sportprestaties en tevens als jarenlange trainer bij de zwemvereniging Noord Veluwe te Wezep.

Sportvrouw over 2015 is dressuuramazone Carlijn Vaessen benoemd. Zij behaalde tweemaal de titel Gelders outdoor-kampioen en eveneens tweemaal Gelders kampioen indoor. Zij behaalde de derde plaats op het NK en gaat hierdoor naar het WK en heeft de NOC*NSF status.

Tot sportman van het jaar 2015 is schaatser Jan van der Stouwe gekozen. Hij legde beslag op de derde plaats tijdens de Masters Allround kampioenschappen in Galgary en was daarbij snelste op de 500 meter. Tijdens de NK behaalde hij goud op de 500 meter en zilver op de 1500 meter. Tijdens de WK-sprint in Kolomna behaalde Van der Stouwe de tweede plek over vier afstanden.

Tot sportploeg over 2015 is het M-Viertal van de Paardensportvereniging Noord-Veluwe gekozen. Via goede resultaten tijdens de Gelderse kampioenschappen hebben zij zich weten te kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen. Hier wisten zij beslag te leggen op de zevende plaats. Het team bestaat uit: Wilke van der Kamp, Lisa ten Cate, Gerrit van der Ziel, Mariel van der Ziel en Marjolein Wastenecker.

Edwin Versprille Zwemmen ZV Noord-Veluwe

Aantal malen in zijn leeftijdsklasse ereplaatsen gepakt.

Jolien van Renselaar

Korfbal Rood Wit

11 jaar D1 selectie en deelname selecties district Oost (niet gehaald). Wel selectie <13 jaar talententeam Randmeren.

Rick den Otter

Gescout door KV de Meeuwen uit Putten. Speelt nu in de Meeuwen A1 op hoogste niveau junioren in Nederland.

Yasmin Westering Dressuur Heuvelruiters

Indoor kringkampioen pony’s Klasse B Categorie C; outdoor kringkampioen klasse L1

Anne Wolfsen Gymnastiek SOS

Kampioen van Gelders Midden Junior supplement H en gepromoveerd met 2 niveaus naar categorie Senior supplement F.

Bijzondere prestaties

Rick Hakvoort Dammen DEZ/NGKZ

Nederlands kampioen sneldammen bij de junioren (19 jaar).

Esmay Schaftenaar Springen Heuvelruiters

Indoor kringkampioen pony’s klasse M Categrorie C; Outdoor kringkampioen klasse Z

Janiek Boeve Dressuur Heuvelruiters

Indoor kringkampioen pony’s klasse L1 en M1 Categorie DE; 4e en 5e prijs Gelderse indoorkampioenschappen L1 en M1; Outdoor kringkampioen klasse M2, geplaatst voor Nederlandse kampioenschappen indoor.

Julia Vrolijken Dressuur Heuvelruiters

Indoor kringkampioen pony’s klasse M2 Categorie DE; 2e prijs Gelders Indoorkampioenschappen M2, geplaatst voor Nederlandse kampioenschappen indoor M2 en outdoor Z1.

Marjolien Schaftenaar Springen Heuvelruiters

Outdoor kringkampioen pony’s klasse B Categorie C; Gelders kampioen springen klasse B; 2e prijs Nederlandse kampioenschappen outdoor klasse B

Ryan Hartman BMX KWC Kampen

Afdelingskampioen regio Noord en Oost; 2e plaats Nederland klasse boys 9 jaar; Sallands kampioen 2015 boys 9 jaar.

Esra van de Kruisweg ATB ATB Oldebroek

Categorie 5 (meisjes) 2e; NK jeugd kampioen

Julian Bijsterbosch BMX KWC Kampen

Overijssels kampioen, Drents kampioen, Sallands kampioen, Clubkampioen KWC Kampen boys 12-13-14 jaar. 18e op de wereldkampioenschappen BMX Zolder België, 8e Nederlands kampioenschappen, etc.