2016

Tijdens de op vrijdagavond 27 januari gehouden sportverkiezingsavond werden vele sporters vanwege hun sportprestaties in 2016 in het zonnetje gezet. Maar liefst 92 medailles en 27 bekers werden uitgereikt. Daarnaast overhandigde burgemeester Hoogendoorn aan een burger de erepenning van de Gemeente Oldebroek uit.

De Rabo Jong Talent Award gaat naar turnster Anouk Mulder uit Oldebroek van de Gymvereniging SSS Elburg. Zij werd Nederlands kampioen turnen 3e divisie niveau E Jeugd 2.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek is door burgemeester Hoogendoorn uitgereikt aan Henk Vaessen vanwege zijn grote verdienste voor de paardensportvereniging de Heuvelruiters. Al ruim 30 jaar is Vaessen actief als vrijwilliger binnen zijn vereniging.

Christian van de Berg ontvangt uit handen van burgemeester Hoogendoorn de trofee voor de aangepaste sport. Hiermee wordt Van de Berg in het zonnetje gezet vanwege zijn grote betrokkenheid en begeleiding van de handbikers Damion van Putten en Sanne van Elst uit Wezep.

Sportvrouw over 2016 is dressuuramazone Carlijn Vaessen benoemd. Zij kwam op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden met haar paard Fossbury namens Nederland uit in de rubriek voor zesjarige paarden en behaalde een negende prijs. Daarnaast werd Carlijn kringkampioen Z2 met Woodstock. Een tweede en derde plaats werden behaald op de regiokampioenschappen in respectievelijk Z1 met Fossbury en Z2 met Woodstock. Het internationale toernooi in Roosendaal met kür op muziek voor junioren werd gewonnen met Fossbury.

Tot sportman van het jaar 2016 is skeeler Hans van de Wetering gekozen. Hans van de Wetering uit Noordeinde werd Nederlands Kampioen Skeeleren bij de Masters 40+. Afgelopen winter heeft hij bij het Marathonschaatsen de Noord – Oost competitie gewonnen. Ook heeft hij deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen waar hij vijfde werd.

Tot sportploeg over 2016 is Tafeltennisvereniging Bosman gekozen. TTV Bosman is al in de achtste speelronde kampioen geworden in de Promotieklasse. Hierdoor spelen de Wezepers dit seizoen in de hoogste regionale klasse en dat is voor het eerst in de geschiedenis van de Wezepse tafeltennisvereniging. Op 8 juli 2016 wist het team ook de beker te winnen tegen Rijssen. Het team bestaat uit Julian Plette, Jeroen Rotman en de gebroeders Hermen en Wiebren van de Schootbrugge.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een prachtige sportverkiezingsavond in een tot tweemaal toe goed gevuld Kulturhus de Talter.

 

Nominaties

Sportman

Skeeler Hans van de Wetering

Hans van de Wetering uit Noordeinde werd Nederlands Kampioen Skeeleren bij de Masters 40+. Dit jaar is een prima jaar voor Hans, afgelopen winter heeft hij bij het Marathonschaatsen de Noord – Oost competitie gewonnen. Met skeeleren werd Hans vijfmaal 1e, tweemaal 2e en eenmaal 3e. Ook heeft hij deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen waar hij veel werk voor de ploeg heeft verricht, en er alles er aan gedaan heeft om de Fransen het zo moeilijk mogelijk te maken. Hij werd desondanks al deze inspanningen 5e. Deelname aan het EK was een mooie voorbereiding voor het Nederlands Kampioenschap.

Schaatser Aleid Klompmaker

De 19 jarige Aleid Klompmaker uit Oosterwolde is op 6 februari 2016 Nederlands Kampioen geworden bij de Schaatsmarathon voor junioren in Groningen. Op het ijs van schaatsbaan Kardinge in Groningen was de jonge Oosterwoldenaar de slimste en de snelste van het schaatspeleton. Een solo finish in de stijl van “Dolle Dries” bracht hem op de hoogste trede van het podium. Aleid wist dat als hij kans wilde maken de favorieten voor moest zijn en het niet op een sprint aan moest laten komen.

Schaatser Jan van der Stouwe

De schaatsprinter Jan van der Stouwe uit Oosterwolde haalde in 2016 mooie resultaten. Er was succes tijden de internationale sprintvierkamp in Inzell op 23 en 24 januari waar hij tweede werd. In het weekend van 20 en 21 februari was er het Nederlands kampioenschap allround masters per afstand. In dat weekend werd hij Nederlands Kampioen op de 500 meter en won hij zilver op de 1500 meter. Vervolgens schaatste Jan het wereldkampioenschap allround masters in Leeuwarden en werd hij tweede op de 500 meter en uiteindelijk zevende overall van de wereld bij de masters 50+.  Het seizoen werd afgesloten met een sprintvierkamp masters in Heerenveen waar hij eerste werd bij de 50+ en tweede overall (vanaf 40+).

Autocrosser Bart Jan Blaauw

Bart Jan Blaauw heeft in het seizoen 2016 een prima prestatie neergezet als autocrossers. Hij is derde geworden in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar eindigde hij nog als vierde.

In Rosmalen en Reutum werd hij vierde, in Benschop derde en in Hieslum werd hij dagwinnaar. Op de laatste wedstrijddag in Albergen wist hij beslag te leggen op de vierde plaats. Dit resulteerde in het totaalklassement in een derde plaats om de strijd om het Nederlands Kampioenschap autocross. Een topprestatie voor de autocrosser uit Oldebroek.

 

Sportvrouw

Dressuuramazone Carlijn Vaessen

Carlijn Vaessen kwam op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in juli met haar paard Fossbury namens Nederland uit in de rubriek voor zesjarige paarden. Met een score van 77.8% werd een negende prijs behaald. Een hele mooie ervaring in een schitterende en indrukwekkende ambiance. Daarnaast werd Carlijn kringkampioen Z2 met Woodstock. Een tweede en derde plaats werden behaald op de regiokampioenschappen in respectievelijk Z1 met Fossbury en Z2 met Woodstock. Het internationale toernooi in Roosendaal met kür op muziek voor junioren werd gewonnen met Fossbury.

Zwemster Christien Nieuwenhuis

Wezepse masterzwemster Christien Nieuwenhuis voelde zich als een vis in het water in het Londense Olympische bad bij de Europese Masterszwemkampioenschappen. Zij wist alle drie te zwemmen nummers om te zetten in een gouden medaille. Drie maal Europees kampioen bij de masters dames 65+. Met een voortvarende start op de 50m vlinderslag won zij deze afstand met overmacht in een tijd van 37.49sec. Daarna wist zij ook de 100m vrije slag om te zetten in een gouden medaille in een tijd van 1.13 69. Op de 50m vrije slag volgde nogmaals goud in een tijd van 32.72. Eerder presteerde zij al uitstekend op de Open Nederlandse Kampioenschappen met vier nieuwe Nederlandse records en een Europees record.

Sportploeg

Korfbalteam Rood-Wit-1

Op 5 maart wist het eerste team van korfbalvereniging Rood-Wit kampioen te worden in de zaalcompetitie. De wedstrijd werd gespeeld tegen NQL uit Damwald. Rood-Wit had genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Na een spannende wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen en  het kampioenschap behaald. Na het veldkampioenschap in 2015 een mooie prestatie van dit team.

Eerste team TTV Bosman

TTV Bosman is al in de achtste speelronde kampioen geworden in de Promotieklasse. Ook de laatste twee wedstrijden werden in winst omgezet. Hierdoor spelen de Wezepers volgend seizoen in de hoogste regionale klasse en dat is voor het eerst in de geschiedenis van de Wezepse tafeltennisvereniging. De hoofdmacht van TTV Bosman bewees dit seizoen verre uit de sterkste te zijn in de poule. Julian Plette en de broers Hermen- en Wiebren van de Schootbrugge zullen volgend seizoen hun debuut maken in de Hoofdklasse. Jeroen Rotman daarentegen speelde in zijn tijd bij Kampen al vijf seizoenen in de Hoofdklasse. Op 8 juli 2016 weet het team ook de beker te winnen tegen Rijssen.

Erepenning Gemeente Oldebroek

Henk Vaessen heeft zich al meer dan 30 jaar als vrijwilliger enorm ingezet voor de vereniging. Hij heeft in die beginjaren in het bestuur gezeten maar omdat Henk liever op de achtergrond acteert heeft hij de laatste jaren allerlei niet-bestuurlijke taken op zich genomen en stopt hij bijvoorbeeld heel veel tijd en energie in het reilen en zeilen van de kantine. Naast de kantine (en alles wat daar bij komt kijken) helpt hij met klussen en parcours opbouwen tijdens springwedstrijden en oefenspringen.

Gemiddeld over al deze jaren heeft Henk wel 10 uur per week aan de verenging besteed. Om de week helpen als parcourshulp bij het oefenspringen, inkoper voor de kantine, onderhouden van al het keukenapparatuur behoren tot zijn wekelijkse bezigheden. Maar ook tijdens de grote renovatie van de accommodatie van de laatste twee jaren en andere kleinere klussen helpt Henk actief mee. Henk is voor de rijvereniging goud waard, omdat hij altijd klaar staat voor de vereniging ook als het privé soms tegenzit. Daarmee is hij een voorbeeld voor velen.Jong Talent (Beker)

Naam

Sport

Vereniging

Aantal

Prestatie

Dinand Burgmeijer

Voetbal

Go Ahead Eagles (WHC)

1

Contract D1 sinds het seizoen 2016-2017

Carmen Broekhuizen

Turnen

G.V. Pagasus Heerde

1

2e plaats onderdeel brug halve finale NK 3e divisie categorie Jeugd 1 Meerkamp en plaatsing NK toestelfinale

2e plaats NK toestelfinale onderdeel brug 3e divisie categorie Jeugd 1

Veluws Turn Toernooi: 1e plaats Meerkamp en 1e plaats op onderdeel vloer

Clubteams District Oost: 2e plaats met team (4 meiden)

2e plaats 1e kwalificatiewedstrijd 3e divisie Jeugd 2 Meerkamp

Anouk Mulder

Turnen

SSS Elburg

1

Nederlands kampioen turnen

Romee Vierhuis

Turnen

OLVO Wezep

1

19e plaats in de Finale Regio Midden Gelderland

Veluwse Turn Toernooi: 1e op de sprong, balk en vloer en overall 1e plaats

Amanda den Besten

Paardensport

Heuvelruiters

1

Kringkampioen en derde op regiokampioenschappen met Jarno, dressuur klasse B-B

Olivia Braaksma

Paardensport

Heuvelruiters

1

Kringkampioen met Apache, dressuur klasse B-C

Naomi Snoek

Paardensport

????

1

Indoor Gelders kampioen klasse B-DE dressuur met pony JJ

Nederlandse kampioenschappen 4e plaats

 

 


 

Bijzondere prestaties (Beker)

Naam

Sport

Vereniging

Aantal

Prestatie

Ryan Hartman

BMX

KWC Kampen

1

Nederlands kampioen BMX boys 10 jaar.

In Verona Italië 6e plaats Europees kampioenschap in een deelnameveld van 108

Julian Bijsterbosch

BMX

KWC Kampen

1

Winnaar KNWU BMX  Topcompetitie 2016 Boys 12 jaar (over 5 wedstrijden, waarvan driemaal eerste en tweemaal tweede )

22e plaats Europees kampioenschap in Verona, Italië

6e plaats Nederlands kampioenschap

Marjolein Schaftenaar

Paardensport

Heuvelruiters

1

kringkampioen met Shutterfly springen klasse L-C

Janiek Boeve

Paardensport

Heuvelruiters

1

twee keer kringkampioen met Sundancer klasse L-DE en Z2-DE met Applaus

Dianne den Besten

Paardensport

Heuvelruiters

1

kringkampioen klasse M1-DE

Rosan van de Goor

Paardensport

Heuvelruiters

1

kringkampioen M2-DE

Esmay Schaftenaar

Paardensport

Heuvelruiters

1

tweede op regiokampioenschap met Shutterfly dressuur (!) klasse M1/2-C

derde op regiokampioenschap met Sursprise springen klasse L-D

vierde op het NK-indoor springen klasse L-D

kringkampioen met Surprise springen klasse M-DE

regiokampioen met Azmiraff springen klasse M-DE en gestart op het NK

Yasmin Westerink

Paardensport

Heuvelruiters

1

twee keer kringkampioen dressuur met Sam klasse B-AB en met Leonardo, L1-C

Julia Vrolijken

Paardensport

Heuvelruiters

1

vierde op regiokampioenschappen met King William klasse Z1-D

Esmee Westerink

Paardensport

Heuvelruiters

1

tweede op regiokampioenschappen met  Pondi, springen klasse Z-D  gestart op het NK

kringkampioen met Miss Dexter, springen klasse Z2-DE

Heleen Hoksbergen

Paardensport

Heuvelruiters

1

4e op regiokampioenschappen met Corland, springen klasse L en gestart op NK

LEEFTIJD!!

Cristel Kalf

Paardensport

Heuvelruiters

1

kringkampioen met First Class, springen klasse Z

GEEN JEUGDIGE DEELNEMER!

Dianne Brouwer

 

Paardensport

Heuvelruiters

1

regiokampioen met Everdean, springen klasse L en gestart op NK

5e op regiokampioenschappen met Everdean, springen klasse M en 6e op NK

WOONT NIET IN DE GEMEENTE OLDEBROEK!

 


 

Kampioenen (Medailles)

 

Naam

Sport

Kleur lint

Aantal medailles

Prestatie

WHC E6

Voetbal

Blauwwit

10

Kampioen voorjaarscompetitie 4e klasse

WHC JO11-5

Voetbal

Blauwwit

10

Kampioen najaarscompetitie 4e klasse

WHC JO11-3

Voetbal

Blauwwit

10

Kampioen najaarscompetitie 3e klasse

VSCO JO9-2

Voetbal

Geelzwart

10

Kampioen najaarscompetitie 4e klasse

VSCO  JO11-1

Voetbal

Geelzwart

10

Kampioen najaarscompetitie 2e klasse

VZK niveau 4

Volleybal

Blauwwit

8

Kampioen 1e klasse en kampioen hoofdklasse

VZK niveau 2

Volleybal

Blauwwit

8

Kampioen 1e klasse en kampioen hoofdklasse

RoodWit

Korfbal

F1

6

Tweemaal kampioen

RoodWit

Korfbal

E4

8

Eenmaal kampioen

RoodWit

Korfbal

E1

8

Tweemaal kampioen

RoodWit

Korfbal

E2

8

Eenmaal kampioen

 

 

 

 

 

 

Bijzondere prestaties Volwassenen (Beker)

 

Naam

Sport

Vereniging

Aantal

Prestatie

Esmee van der Veen (17 jaar)

Kleiduiven schieten

Swinkels Boekelo

1

8 plaats EK Onderdeel Skeet Dames Junioren 75 duiven met een score van 65

Bram de Groot (18 jaar)

3D boogschieten

Sagitta et Arcus Nijverdal

1

Nederlands kampioen 3D boogschieten junioren

Rick en Levi Schreurs

Zijspancross

TCD Hummelo

2

Streekkampioen 2016 over vijf wedstrijden

Veteranen

Voetbal

Noord Veluwe boys

25

De veteranen van Noord Veluwe Boys zijn kampioen geworden

45+ team

Voetbal

OWIOS

12

Het 45+ team is voor de vijfde keer kampioen geworden van de regio