Nominaties Sportverkiezing Gemeente Oldebroek 2017

Door de Stichting Sportverkiezing Gemeente Oldebroek zijn de volgende sporters en sportploegen genomineerd voor de verkiezing sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2017.

Sportman

Hans van de Wetering

Hans van de Wetering, sportman 2016, uit Noordeinde heeft in Hallum bij het skeeleren het open Nederlands Kampioenschap bij de masters op zijn naam gezet.

Lubbert van Oene

Lubbert van Oene is op 2 augustus tijdens het Concours Hippique Buitenpost  reservekampioen van Nederland 2017 geworden. De Wezeper moest op het onderdeel Nationaal Kampioenschap Tuigpaarden voor fokmerries alleen Henk Hammers voor zich laten gaan.

Jan van der Stouwe

Schaatssprinter Jan van der Stouwe wist in januari Nederlands kampioen masters te worden op de 500 meter in een tijd van 41:00 rond.

Sportvrouw

Esmée van der Veen

Bij het kleiduiven schieten is Esmée van der Veen in juni Nederlands kampioen geworden, in juli 5e geworden op het Europees kampioenschap en in september 12e op het Wereldkampioenschap.

Christien Nieuwenhuis

Tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen zwemmen wist Christien Nieuwenhuis met een Europees record in categorie 65+, vijf nieuwe Nederlandse Masters records en evenzoveel goud en nog twee keer zilver te behalen

Sportploeg

Eerste herenvoetbalteam VSCO’61

Het lukte het eerste elftal van de voetbalverenging VSCO’61 na 34 jaar weer kampioen te worden. Door deze mooie prestatie promoveerde hierdoor het team naar de tweede klasse.

Eerste damesvoetbalteam VSCO’61

Ook het eerste damesteam van VSCO’61 wist afgelopen seizoen kampioen te worden. Werd vorig jaar nog promotie op het nippertje gemist, nu wisten de dames promotie af te dwingen naar de vierde klasse.

Korfbalteam Rood-Wit-1

Het eerste korfbalteam wist voor het eerst in haar historie te promoveren naar de tweede klasse. Op 20 mei wist men ongeslagen kampioen te worden.

Tafeltennisteam TTV Bosman

Het eerste team van TTV Bosman wist in het voorjaar het kampioenschap te behalen. De sportploeg van 2016 wist hierdoor te promoveren naar de landelijke divisie.

Volleybalteam VZK-dames 1

Het eerste damesteam van VZK wist afgelopen seizoen kampioen te worden in de tweede klasse en promoveerden hierdoor naar de eerste klasse.

Zijspancrossers Cor van Werven en William Juffer

Cor van Werven en William Juffer wisten in september in Lichtenvoorde uiteindelijk de derde plaats de bereiken op het Nederlands Kampioenschap.

1

Gepromoveerd van de 5e naar de 3e divisie. In 2017 Nederlands kampioen turnen op vloer in de 3e divisie. Vanaf dit seizoen komt ze uit in de 2e divisie turnen.

Lisa Koele

Paardensport

Heuvelruiters

1

Tweede plaats Gelderse kampioenschappen outdoor L2, categorie D-E met Now or never

Tweede plaats NK dressuur outdoor L2, categorie D-E met Now or never

Jolien (13)en Moniek (11) van Renselaar

Korfbal

RoodWit

2

Twee zeer talentvolle speelsters. Beide verkozen tot speelster in het regionale Randmeren team (benaming voor alle verenigingen van de Veluwe). Jolien maakt deel uit van het team onder 15 en Moniek van het team onder 13.

1

Vanwege diverse mooie behaalde resultaten mocht Yentl deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Hier behaalde zij de derde plaats op NK junioren Luchtgeweer

Bijzondere prestaties Gehandicaptensport (Beker)

2

22 juni 2017 in Oostenrijk de Kaunertaler Gletscherstrasse beklommen met hun handbike. Een rit van 20 kilometer met een stijgingspercentage van 15%.

1

In de BMX top competitie kampioen 2017 boys 11 jaar. Tevens is jij vierde geworden van Nederland.

Julian Bijsterbosch

BMX

KWC Kampen

1

Nederlands kampioen BMX bij de boys 13 jaar in Assen.

Esmay Schaftenaar

1

Kringkampioen indoor dressuur B, categorie D-E met Murphy MfFly.

Gestart op NK dressuur outdoor Z categorie D-E met Surprise Limited Azmarrif

Amanda den Besten

1

Kringkampioen indoor L1, categorie A-B met Den Deel’s Jarno.

Tweede plaats op de Gelderse kampioenschappen indoor. Kringkampioen outdoor L2, categorie A-B met Den Deel’s Jarno

Yasmin Westerink

1

Kringkampioen indoor L2, categorie C met Campsterhoven’s Leonardo.

Tweede plaats op de Gelderse kampioenschappen indoor met Campsterhoven’s Leonardo. Gestart op NK dressuur outdoor Z1, categorie C met Prince

Bijzondere prestatie: jongste (10 jaar) dressuuramazone van Nederland die uitkomt in de zware klasse dressuur.

Rosan van Goor

1

Tweede plaats op de Gelderse kampioenschappen indoor met Elexa M2 dressuur, categorie D-E, Zevende plaats op het NK dressuur met Elexa M2 dressuur categorie D-E, Kringkampioen outdoor Z1, categorie D-E met Elexa

Tweede plaats op de Gelderse kampioenschappen indoor springen B, categorie D-E met Elexa, Vijfde plaats Gelderse kampioenschappen outdoor Z1, categorie D-E met Elexa, Gestart op NK dressuur outdoor Z1, categorie D-E met Elexa.

Naomi Snoek

PSV Noord Veluwe

1

Zesde Gelders kampioenschappen indoor L2, Zesde Gelderse kampioenschappen outdoor M1, Kringkampioen M2