De Sportverkiezingsavond 2019 op vrijdagavond 7 februari van de Gemeente Oldebroek in een tjokvol Partycentrum Coelenhage werd een prachtig sportfestijn. Vele jonge sporters werden vanwege hun sportprestaties in 2019 in het zonnetje gezet. Kampioenen, jonge talenten en bijzondere prestaties werden gehuldigd. Burgemeester Tanja Haseloop en wethouder Bob Bergkamp waren deze avond betrokken bij de huldigingen.

De Rabo Jong Talent Award ging naar tafeltennisster Annemarieke Plette. Zij werd Nederlands kampioen bij de meisjes kadetten B categorie.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door burgemeester Tanja Haseloop uitgereikt aan Sieto van der Scheer. Deze vrijwilliger, woonachtig in Hattemerbroek, is al 45 jaar lid van Hippisch Centrum Hattem en sinds jaar en dag onmisbaar door zijn vele vrijwilligerswerk.

Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting georganiseerd voor de Wezeper Stichting Happy Holiday. Deze stichting organiseert al ruim 30 jaar op Landgoed IJsselvliedt vakanties voor gezinnen met ernstig of terminaal zieke kinderen of ouders. De verloting bracht het mooie bedrag op van € 772,--.

Roelie Brummel en Arnold van de Worp ontvingen de trofee voor de aangepaste sport. Zij wisten afgelopen jaar op diverse sportonderdelen zich in te zetten en een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Sportvrouw 2019 werd Esmee van der Veen. Bij het kleiduivenschieten werd zij voor de zevende keer op rij Nederlands Kampioen en derde op de WK junioren. Bij het Wereldkampioenschap voor senioren wist zij de 15e plaats te bereiken.

Tot sportman van het jaar 2019 werd Erik Verholt gekozen. Bij de master 30+ Open Nederlandse kampioenschappen wist hij maar liefst vijf gouden medailles te behalen en een bronzen plaats.

Sportploeg over 2019 werd het eerste team van de korfbalvereniging Rood-Wit. Na al enkele malen net naast de titel van sportploeg te hebben gegrepen, was het dit jaar wel raak. Het team wist afgelopen jaar opnieuw te promoveren naar de tweede klasse.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie sportverkiezingsavond in een tot tweemaal toe goed gevuld Partycentrum Coelenhage.