Sportverkiezingen Gemeente Oldebroek 2017

De Sportverkiezingsavond 2017 van de Gemeente Oldebroek in Partycentrum Coelenhage in Wezep werd een daverend succes. Vrijdagavond 2 februari liep de zaal zowel voor als na de pauze vol. Het bestuur van de Stichting Sportverkiezing had voor deze jubileum-editie, 25 jarig bestaan, extra uitgepakt met optredens van Duo Remis en Illusionist Steve Carlin, wat zeer goed in de smaak viel.

Vele jonge sporters werden vanwege hun sportprestaties in 2017 in het zonnetje gezet. Kampioenen, jonge talenten en bijzondere prestaties werden gehuldigd. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Liesbeth Vos waren deze avond betrokken bij de huldigingen wat met veel plezier werd gedaan.

De Rabo Jong Talent Award ging naar turnster Jasmijn Koele uit Oldebroek. Zij promoveerde van de 5e naar de 3e divisie en werd in de 3e divisie Nederlands kampioen op de vloer.

Verrassend was het optreden van de Show- en Fanfareband Van Limburg Stirumband die vanwege hun puike prestatie tijdens de Wereld Muziek Concours ook in het zonnetje gezet werden. Ze gaven gedurende een tien minuten intermezzo te horen wat deze band in hun mars heeft.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door burgemeester Hoogendoorn uitgereikt aan Harmke van der Werfhorst vanwege haar grote verdienste voor de badmintonvereniging Badminton80. Al 37 jaar is Harmke van der Werfhorst actief als vrijwilliger en als bestuurder binnen haar vereniging. De Burgervader verraste vervolgens het bestuur van de Stichting Sportverkiezing door hen ook de erepenning van de Gemeente Oldebroek toe te kennen vanwege 25 jaar inzet als vrijwilligers door het jaarlijks organiseren van dit evenement. Voorzitter Bert Schipper mocht de erepenning in ontvangst nemen en elk bestuurslid ontving een oorkonde vanwege hun grote verdiensten voor de gemeenschap.

Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting georganiseerd voor de stichting Spieren voor spieren. Gelukkig zijn veel mensen en kinderen in staat om te kunnen sporten. Er zijn er ook die vanwege een spierziekte dat niet kunnen. De verloting bracht het mooie bedrag op van € 605.

Demion van Putten en Sanne van Elst uit Wezep ontvingen de trofee voor de aangepaste sport. Zij wisten als handbikers op 22 juni 2017 in Oostenrijk de Kaunertaler Gletscherstrasse te beklimmen met de handbike. Een geweldige prestatie voor deze jonge sporters.

Sportvrouw 2017 werd Esmée van der Veen. Bij het kleiduiven schieten is Esmée van der Veen in juni voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioen geworden. In juli werd zij 5e op het Europees kampioenschap en in september 12e op het Wereldkampioenschap. In Australië werd zij eerste tijdens de Australië National Championships. In Duitsland derde tijdens de junioren GrandPrix en in Quatar tweede tijdens de open GrandPrix.

Tot sportman van het jaar 2017 werd Hans van de Wetering gekozen. Hans van de Wetering, eveneens sportman van het jaar 2016, uit Noordeinde heeft in Hallum bij het skeeleren het open Nederlands Kampioenschap bij de masters op zijn naam gezet.

Tot sportploeg over 2017 is VSCO’61 heren-1 gekozen. Het lukte het eerste elftal van de voetbalverenging VSCO’61 na 34 jaar weer kampioen te worden. Door deze mooie prestatie promoveerde hierdoor het team naar de tweede klasse.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie jubileum-editie en een prachtige sportverkiezingsavond in een tot tweemaal toe goed gevuld Partycentrum Coelenhage.